• Интервју со Galatheia

    После неколку години лутање по лавиринтите на некои ултра-култни скопски компјутери, албумот „Метропол“ на Galatheia кој претставува модерен саундтрак за скопскиот мрак, танц и гордост го здогледува светлото на денот. Промоцијата на албумот ќе се одржи во петок (24-ти март) во Епицентар, па по тој повод направивме кратко интервју...
  • Интервју со Articulatee

    Articulatee е домашно техно дуо составено од двајца млади и перспективни продуценти и диџеи, Борче Панов и Мартин Димов. Формирани при самиот крај на 2016 година, спојувајќи ги истата идеја и продуцирањето на специфичен звук, на 27 февруари тие веќе го издаваат својот прв EP. Токму затоа, во пресрет на нивниот...