Фото: Clubbing.mk
Настани

Paul Kalkbrenner го најави својот нов албум „Parts Of Life“

Paul Kalkbrenner ги објави деталите за својот нов албум „Parts Of Life“ кој ќе биде издаден na 18 мај за Sony International.

„Parts Of Life“ е осми LP на германскиот продуцент и прв после „7“ кој го издаде во 2015 година. Инспириран е од својата микстејп трилогија Back To The Future која ја објави во 2016 година и на која се наоѓаат денс нумери кои ги одбележале доцните 80-ти и рани 90-ти и кои тој ги собирал како тинејџер во Берлин.

Албумот се состои од 15 траки, а во продолжение можете да ја погледнете неговата изведба на првиот сингл „Part Three“.

Листа на траки:
01. Part Eleven
02. Part Three
03. Part Fourteen
04. Part Seven
05. Part Four
06. Part Twelve
07. Part Two
08. Part Ten
09. Part Five
10. Part Fifteen
11. Part One
12. Part Nine
13. Part Thirteen
14. Part Six
15. Part Eight

Слични објави